به عنوان نماینده زنان اسلام به ملاقات پاپ، والاترین مقام مسیحیت کاتولیک رفته و با اقتدار در برابرش سخن گفته است.
متولد آبادان است.از کودکی حوزه رفته اما پرواز را زود آموخته است. از همان اوان تحصیل تفاوت آسمانی اش عیان شد و دیگر آبادان برایش کوچک بود و در عالی ترین سطح به تحصیل در قم پرداخت و تعجب اساتیدی چون مطهری و بهشتی را بر انگیخت. او تا جایی پر پرواز وا کرد که مراجع بزرگ طراز اول را به تغییر فتوا مجبور کرد.
از بانو مجتهده زهره صفاتی سخن می گویم که از معدود زنان و شاید تنها بانوی زنده ایست که به مقام اجتهاد رسیده و به عبارتی از کسی تقلید نمی کند! اجتهاد واژه کوچکی نیست و از جهاد می آید. رسیدن به آن تلاش نمی خواد بالاتر، جهاد می خواهد. این تازه برای مرد است. چه برسد به زن که مسئولیت های متعدد خانوادگی و تغییرات فیزیولوژیک بدنی محدودیت های بسیاری بر راهش نهاده. پس اجتهاد او ابراجتهاد است.
دریای آثار علمی ایشان رو میگذرم اما همین بس که اگر اساتید هنرشان تربیت چندین دانشجوست، هنر ایشان تاسیس مدارس متعدد علمیه برای بانوان بوده که جامعه الزهرا یکی از آنان است.
از روز اول مبارزات به اندازه صد مرد جلوی رژیم شاه ایستاد و مدتها همراه همسرش و نوزادش در زندانهای وحشتناک ساواک با شکنجه های حیوانی معروفش بود.
او کسی است که مردانه پای ولایت ایستاده است.در دیدار با پاپ، رهبر مسیحیان کاتولیک جهان یک جلد قرآن به زبان اسپانیایی به وی هدیه کردند
در سال 73 به دیدار رهبری می رود و رهبر معظم در آن جمع می خواهند تا مسائل مربوط به زنان موضوع شناسی و جدا و تخصصی به بحث گذاشته شود.بدین ترتیب این وظیفه را غیر مستقیم به بانو صفاتی میسپارند.
شاید جذاب ترین و عجیبترین شاهکار ایشان فراگیری علم پزشکی در کهن سالی در دانشگاه تهران باشد.
پس از این مسؤولیت ایشان به این فکر میکند این مسائلی که حتی بعضی از آنها را من برای اولین بار در تاریخ شیعه قصد دارم به آن بپردازم و نظر بدهم در صورتی بدون نقص هست که دقیقا فیزیولوژی زن را بشناسم; پس باید از نزدیک و با علم تخصصی نظر دهم.
همین شد که در آن سن به دانشگاه تهران رفتند و چند سال در کارگاه مشترک با پزشکان و اساتید دانشگاه تهران شرکت داشتند و زیباترین جلوه همکاری حوزه و دانشگاه را به این شیرینی رقم زدند. هم خودشان به هدفی که داشتند رسیدند و هم اساتید دانشگاه تهران پای علم ایشان شاگردی کردند و با ابعاد دینی و فقهی فعالیتهای پزشکی اشنا شدند.
سپس رهبر معظم به این بانوی مجتهده و مفسر قرآن دستور دادند که کتابهای تخصصی به زبان عربی بنویسند تا رفرنس مراجع باشد و شاهکار ایشان به نام طهاره النساء به برکت همان بود.
حاصل تلاشهای این بانوی نابغه و عارفه ی ایرانی تخصصی تر شدن نظرات سایر مراجع نسبت به مسائل زنان نیز بود و در مواردی منجر به تغییر یا تعدیل فتاوای آیات عظامی چون آیت الله مکارم و.. شد!
تحقیقات ایشان باعث تغییر قانون کشور شد. قانون حداقل سن ازدواج دختران را مجلس پس از شنیدن استدلالهای خانم صفاتی تغییر داد و بالا برد.
جدید ترین کتاب ایشان در خصوص غدیر پروژه ای عظیم و دشوار بود. که به دانشمندان این حوزه واگذار شد. در خصوص فرضیه و روش بحث دو دیدگاه وجود داشت و هر کدام طرفدارانی داشت قرار شد هر دو گروه به صورت جدا و موازی کار را پیش ببرند و بردند. حاصل کار آقایان دو گروه اما رد شد! بانو صفاتی تمام کارها و ملاقاتهایشان را لغو کردند و ناچارا به تنهایی کار را به دست گرفتند و کتاب با سربلندی به چاپ رسید.بدون آنکه حتی اسمی از ایشان بر روی کتاب درج شود.
این موفقیتها در کنار همسرداری عاشقانه و تربیت شش فرزند نمونه و تماما ولایی و دکتر و متخصص و مهندس بدست آمده است.
آخرین نظرات