کافی است عبارت «بانوی اول» را سرچ کنید تا متوجه شوید که این عبارت لقبی است که به صورت عرف در جوامع بینالمللی به همسران روسای جمهور کشورها داده میشود. زنانی که به علت انتسابشان به بالاترین مقام اجرایی آن کشور بانوی اول لقب گرفتهاند. اما ماجرای انتساب این لقب به خانم علمالهدی به زمانی برمیگردد که ایشان در ابتکاری نوین به برگزاری اولین کنگرهی بینالمللی بانوان تاثیرگذار اقدام کردند که از نظر تا عمل عاملیتی زنانه داشت. درست در خلال برگزاری این نشست بود که جامعهی جهانی برای اولین بار با حضور فعالانه و مستقل همسر رییس جمهور کشورمان در صحنهی بینالمللی مواجهه شد؛ آن هم درست در زمانی که غائلهی جهانی علیه جمهوری اسلامی در موضوع زن برپا شده بود. از همین رهگذر و بر طبق عرف حاکم بر چنین اجلاسهای بینالمللی و پیشینهی ذهنی این مهمانان نسبت به این عنوان، چنین لقبی به خانم علم الهدی توسط همان مهمانان داده شد.
این اولین بار؛ دومینی هم داشت که در سفر به ونزوئلا رقم خورد. این بار خبرگزاری ونزوئلا بود که دیدار ایشان را با همسر مادورو پوشش میداد و باز هم بر طبق عرف جهانی به خانم علمالهدی لقب «بانوی اول» را داد. اما بار سوم و در جشنوارهی بینالمللی خورشید که ایشان یک بار دیگر تلاش کرد تا خود را از این لقب مبری و این لقب را متوجه همسر رهبر انقلاب کند، برای چندمین بار هدف تیرهای سهمگین نقد رسانهها قرار گرفت. تنها نقدی که میتواند متوجه ایشان باشد و نقد عدهای هم ناظر به همین مسئله است، بیگانه بودن این لقب در ساختار اسلامی انقلاب است. چراکه هدف انقلاب اسلامی خروج از ساختارهای غربساختهای بود که زن را مبتنی بر الهیات مسیحیت و تورات تحریف شده تابعی از وجود مرد و طفیلی او دانسته است. مبنایی که بر اساس آن این لقب در عالم سیاست شکل گرفته است که حتی زنانشان را با نام همسرانشان میشناسند.
اما چرا باید چنین خطایی که معلول انتساب آن توسط رسانهها و مهمانان خارجی است چنین بزرگنمایی شده به گونهای که شخصیت علمی، انقلابی و اثرگذار یک زن مسلمان ایرانی و دستاوردهای اخیر و غیرقابل انکار ایشان در میدان دیپلماسی اینگونه پایمال شود؟ کسی که پیرو سوابق درخشان علمی و فهم درست انقلابیش در کارزار جهانی که علیه جمهوری اسلامی در فضای بینالمللی آن هم درست در موضوع زن شکل گرفته است دوشادوش همسر حضور یافته و تلاش میکند تا از زن مسلمان انقلابی و ایرانی اعادهی حیثیت کند. خطای خانم علمالهدی تنها در منتسب کردن این لقب به همسر رهبر انقلاب بود. خطایی نه از سر غربزدگی که بیشتر در جهت تواضع ایشان در توجه دادن به شخصیتی بود که سالهاست در بطن میدان انقلاب حضور دارد. خوب است بدانیم شخصیتی که امروز اینگونه بیرحمانه مورد انتقاد و حتی تخریب قرار گرفته است زمانیکه از او خواسته شد تا در کنگرهی زنان تأثیرگذار که با ابتکار او برپا شده بود، طبق عرف موجود به عنوان رییس جلسه در هد مجلس قرار گیرد، متواضعانه به این پیشنهاد دست رد زد تا مبادا مورد توجه بیش از حد قرار گیرد.
همین خطا بهانه به دست آنهایی داد که توان دیدن چهرهی غیر مشوه از زن مسلمان ایرانی را آن هم در مجامع بینالمللی ندارند. کسانیکه سالها تلاش کردند تا جمهوری اسلامی را متهم ردیف اول در موضوع زن جلوه دهند. کسانیکه در طول چهل سال همواره کوشیدند تا از نمد آزادی زن برای سبد رأیشان کلاه ببافند و با ابژه کردن زن، او را اسیر گفتمان سرمایهداری کنند. زنی که اگر آزاد شود زندگی میبخشد. در نقدهایتان منصفتر باشید، او یک زن است.
آخرین نظرات